Prebiotice si probiotice: Asemanari si diferente

Prebiotice si probiotice, reprezinta cheia unui sistem digestiv sanatos si unei flore intestinale fara  probleme. Desi au denumiri asemanatoare, prebioticele si probioticele indeplinesc functii diferite in organismul uman.

Prebioticele sunt fibre care nu pot fi digerate de sistemul nostru digestiv, dar care hranesc bacteriile bune din intestine si le ajuta sa se dezvolte. Prebioticele stimuleaza descompunerea alimentelor digerate si asimilarea nutrientilor.
Exista trei tipuri de prebiotice:
– inulina: fibra solubila eficienta in reducerea trigliceridelor si colesterolului din sange, utila in tratare si prevenirea constipatiei;
– fructo-oligozaharide (FOS) si galacto-oligozaharide (GOS): fibre nedigerabile, necesare in dezvoltarea si inmultirea bacteriilor probiotice la nivelul colonului.
Pentru a beneficia de proprietatile probioticelor, este indicata asocierea lor cu prebiotice deorece acestea cresc eficienta probioticelor si mentin beneficiile lor pana la nivelul colonului.
Produsele care contin Prebiotice si Probiotice se numesc sinbiotice.

Probioticele sunt “microorganisme vii, care administrate in doze optime, confera un beneficiu sanatatii organismului gazda”. De fapt, probioticele sunt acele “bacterii bune” din organismul nostru, Lactobacillus si Bifidobacterium,al caror rol este acela de a impiedica dezvoltarea microorganismelor daunatoare ce pot distruge complet sanatatea sistemului digestiv si  echilibrul microflorei intestinale.
Lactobacillus si Bifidobacterium exista in organismul nostru din prima zi de viata, fiind transmise de la mama la fat prin nastere si alaptare. In timpul vietii sunt furnizate prin diverse alimente: chefir, iaurt, lapte batut, produse lactate fermentate, ciocolata neagra, lapte de soia, varza murata etc. Bacteriile bune din alimente sunt insa, in cantitate mica,  iar cand apar dezechilibre ale florei intestinale, sunt recomandate suplimente cu probiotice.

Probiotic-and-Prebiotic-Foods

Suplimentele cu Prebiotice si Probiotice sunt utile si de ajutor in urmatoarele probleme:

  • Prebiotice si Probiotice reduc acuitizarea bolilor intestinale inflamatorii.
  • Amelioreaza simptomele de balonare si diaree.
  • Cu Prebiotice si Probiotice se reduc inflamatiile la nivelul colonului.
  • Prebiotice si Probiotice au rol benefic in eliminarea simptomelor asociate diareei ca efect secundar al administrarii de antibiotice.
  • Prebiotice si Probiotice sustin sistemul imunitar.

Prebiotice si Probiotice se administreaza pe o perioada indelungata (1-3 luni), inainte de masa, pentru a fi protejate de sucurile gastrice. 

Produse recomandate: Jarro Dophilus EPS

 

Farmpro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.