DE CE NATURAL?

„Majoritatea oamenilor isi pun aceasta intrebare ori de cate ori vad prin farmacii, aud la televizor sau la radio ca un anumit remediu este „produs natural”.

Acestei intrebari se mai adauga altele precum: la ce folosesc produsele naturale?; cand trebuie si cand nu trebuie sa le folosim?; au efecte secundare?; cand trebuie administrate in combinatie cu altele; sunt intradevar naturale?

„Termenul de produs natural este atribuit oricarui medicament care este fabricat din plante cu proprietati curative. Aceste produse sunt incadrate in categoria medicamentelor specifice medicinei alternative datorita faptului ca sunt frecvent folosite in medicina naturista. Un aspect foarte important care trebuie subliniat si inteles se refera la faptul ca nu exista doua tipuri diferite de medicina, ci ca exista doar mai multe moduri de a veni in ajutorul persoanelor cu diferite afectiuni.

Medicina naturista considera pacientul ca fiind un intreg, ia in considerare nu numai corpul, ci si psihicul si emotiile pe care le resimte o persoana intr-o situatie. Toate simptomele resimtite, inclusiv cele de ordin emotional, ajuta terapeutul sa descopere originea problemei care a cauzat boala. Unul din conceptele de baza ale medicinei naturiste este de a preveni, adica de a actiona inainte ca o persoana sa se imbolnaveasca, si acest lucru presupune a ajuta organismul sa fie intr-o stare buna, cu un sistem imunitar puternic ca sa poata face fata unei eventuale imbolnaviri. Intarirea sistemul imunitar trebuie sa fie o prioritate pentru fiecare dintre noi.

 

Ce sunt produsele Bio?

Conotatia termenului „Bio intalnita pe eticheta diverselor produse, fie acestea alimente, cosmetice sau detergenti, se refera la faptul ca acele produse sunt realizate conform legii, fara utilizarea substantelor chimice, fara interventii genetice si in armonie cu natura si mediul inconjurator, dar si certificate de un organism autorizat.

de ce natural

Pentru o viata bio, tot ceea ce consumam trebuie sa fie compatibil cu natura dar si cu organismul nostru, sa nu contina chimicale, pentru ca bio incepe cu originea ingredientelor din compozitia produselor utilizate. Pentru a fi clasificat ca ecologic, organic sau biologic, un produs trebuie sa fie monitorizat de un organism independent de certificare. Acesta va urmari „traiectoria” alimentului, ce include lantul de productie, calitatea solului, a apei, a aerului si a zonei in care a fost cultivat.

Rezultatul il constituie produsele sanatoase si cu efect benefic tuturor factorilor implicati, incepand de la mediu, producatori si nu in ultimul rand pentru consumatori. In ultima vreme, din dorinta de a ne imbunatati stilul de viata, alimentatie si ingrijire, apelam la diverse metode si produse de la care avem asteptari spectaculoase. De cele mai multe ori alegem sa achizitionam produse in urma unui articol, a unei reclame, la recomandarea prietenilor sau pur si simplu din dorinta de a incerca ceva nou.

Cum recunoastem un produs „Bio”?

Exista cateva elemente distinctive de care trebuie sa tineti cont inainte de a achizitiona un produs certificat „Bio”. Studiati cu atentie, pe langa eticheta produsului, intreg ambalajul. Doar mentiunea”Bio” de pe eticheta sau ambalajul produsului nu certifica si faptul ca acesta a fost testat si agreeat ca fiind un produs cu calitati „Bio”

Orice produs „Bio” fabricat in tarile Uniunii Europene trebuie sa aiba pe eticheta o frunza, alcatuita din cele 12 stele ale UE pe un fundal verde.

De ce natural eticheta produs bio

 

 

 

 

Daca pe eticheta unui produs asa-zis „Bio“ nu se regaseste si o astfel de stampila, inseamna ca alimentul respectiv nu prezinta incredere.